torsdag 10. oktober 2024

Oppvarmede bønner


Vi har en klar linje i vårt hjemlige hushold: Mat skal ikke kastes.

Matavfall er et økende miljøproblem, og dårlig økonomi.
Er noe blitt til overs fra ett måltid, kan det tas fram igjen og bli en del av et nytt.
Forleden var det bønner i tomatsaus og to kalde poteter fra gårsdagens middag som ble formiddagens lunsjrett.
Potetene ble stekt, bønnene måtte varmes opp.
Ikke alle synes «oppvarmet mat» høres godt ut, selv om mange av oss har mye erfaring med det motsatte.
At noe er blitt «oppvarmet» betyr ikke annet enn at man har funnet det fram igjen og gjort seg bruk av det.
Det var nok bønnene i tomatsaus som startet denne vesle refleksjonsrekka.
Også bønner i religiøs forstand tåler både å bli tatt fram igjen og varmet opp.
Det kan ha vært et bønnetema man har glemt, eller hvor det har skjedd en utvikling.
Da kan det tas fram igjen, varmes opp, og for Herren smaker det like godt.

Publisert som «Dagens andakt» på KPK.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar