Salt er et begrep som har bred plass både i matlagingen og på andre måter.
Uttrykket «har ikke til salt i maten» handler ikke først og fremst om kosthold.
Salt er trolig det eldste konserveringsmiddelet man kjenner.
Det setter ikke bare smak til maten, men det bevarer den også.
Salt har også vært brukt som et verdifullt bytte- og betalingsmiddel.
Jesus sa til disiplene: «Dere er jordens salt! Men hvis saltet mister sin kraft, hvordan skal det da bli gjort til salt igjen? Det duger ikke lenger til noe, men kastes ut og tråkkes ned av menneskene» (Matt 5,13).
Hvordan kan saltet «miste sin kraft»?
Kanskje rett og slett ved at det ikke blir spredd, men bare lagres?
De fleste av oss har opplevd hvordan salt som ikke har vært brukt på lenge, har klumpet seg sammen når man tar fram posen eller saltbøssa igjen.
Skal saltet ha effekt, må det spres ut – også det saltet Jesus snakker om.
Publisert som «Dagens andakt» på KPK
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar